Pages

Ads 468x60px

Terima kasih di atas sokongan (*^_^*)

Klik-klik Nuffnang Ads

Wednesday, September 25, 2013

Musim haji tiba lagi

18 Sept. 2013

Syukur Alhamdulillah,
 tahun ini tibalah giliran kakak ipar, Kak Jan dan suaminya untuk menunaikan fardu haji.
Kakak2 ipar yang lain turut datang untuk menghantar Kak Jan dan Abg Din



Semoga Kak Jan dan Abg Din, dan juga jemaah haji yang lain mendapat haji mabrur.
Semoga selamat perjalanan pergi dan balik.
Semoga dapat menunaikan ibadah dengan sempurna dan lancar.
Semoga sihat walafiat sepanjang mengerjakan haji.


Selepas menghantar mereka, 
rombongan cik kiah pun datang menumpang tidur di rumah saya.
5 lelaki dan 5 perempuan.

Keesokkan harinya, kami berjalan-jalan menghabiskan duit...
Mula-mula pergi GM Klang. 
Saya cuma beli keychains untuk anak2.
6 unit pd harga RM18.



Kemudiannya pergi ke seksyen 7 shah alam untuk mencari tudung.
Saya beli 3 helai shawl di Bikaya.
Sehelai untuk saya dan lagi dua helai untuk 2 org anak sedara.
Destinasi berikutnya: IKEA.


Bergambar sebelum masuk ikea. 
Anak sedara yang ambil gambar ni memang tinggi sangat kan?
Seolah-olah gambar ni diambil dari atas.



Antara hasil tangkapan di ikea.
Lampu bercabang 2.



Senduk comel2 ni dan table mat hijau dot kuning.




ada lagi...




RUSCH Wall clock RM2.50 jer? Muroh giler.... hua hua hua....
Berapa lama boleh bertahan ni...
Quick check on the internet - ramai yang buat dekorasi dengan jam ni.
Dia orang tukar background putih tu dengan gambar2.
Ada juga yang balut frame jam tu dengan kertas bunga2.
Kreatif kan?




Dah penat bangat bershopping di ikea,
kami singgah makan malam di Gulam Mee Kota Damansara sebelum bersurai. 
2 kereta balik ke ipoh, 1 kereta balik ke subang dan kami balik shah alam.


Gulam Mee Kota Damansara
*gambar dari google*




Balik rumah sudah malam, penat da.... 
















(^_^)V Terima kasih sudi menjengok blog saya

11 comments:

  1. bestnya. kalau IKEA tu dekat dengan Melaka, boleh la selalu p makan meatball huhu

    ReplyDelete
  2. berjalan sakan...saya kat ikea pun belum sampai lagi.huhuhu..

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. saya dapat pegi pun sebab temankan sedara datang dari johor dan ipoh tu, kalau tak memang tak pegi jugak... hahahah

      Delete
  4. Semoga mereka mendapat haji yg mabrur.
    between, acu pun guna jam ikea murah tu utk ketuga2 bilik kt umah acu
    Alhamdulillah dah nak masuk 4 tahun dah kak usia jam tu tapi masih lagi bernyawa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak rasa rugi pulak tak beli banyak, padahal murah sangat. entah tahun bila lagi nak dapat pergi tu.... heheheh

      Delete
  5. alhamdulillah
    bestnya dpt pegi Mekah
    sronok kan beli belah di ikea. rambang mata jadinya. hihi

    ReplyDelete