Pages

Ads 468x60px

Terima kasih di atas sokongan (*^_^*)

Klik-klik Nuffnang Ads

Saturday, January 18, 2014

Makan-makan lagi di Restoran Haji Sharin Low

Assalamualaikum.

Awal-awal tahun azam nak aktif berblog dah tersasar. Bila dah sibuk tak sempat nak tengok laptop pun. Arghh.... alasan demi alasan... kalau ingin berjaya tak beri alasan! hu hu hu....

Entry kali ini saya nak kongsi cerita makan-makan lagi. Kali ini di Restoran Haji Sharin Low di Seksyen 7, Shah Alam. 




Ini adalah kangkung goreng belacan RM6
Portion just nice untuk kami 4 beranak makan.




Ini butter prawn. RM25. Boleh tahan rasanya. 
Portion ni agak byk utk kami. Lg pun ada yang tak minat udang.




Ikan kerapu goreng nyonya RM50.
Yang ini memang marvellous sangat. Kuah nya memang best. 
Selalu kita makan kat restoran seafood, kita akan order ikan masak 3 rasa tapi goreng nyonya ni memang sedap. Saya tak pasti kalau siakap goreng nyonya lebih sedap dari kerapu goreng nyonya tapi kami suka kuah goreng nyonya. Superb! Must try!



Yang ini pun memang terbaik. Sedap sangat. Cepat jer habis.
Sotong goreng telur masin. RM 18.
Kami order menu ini selepas dicadangkan oleh waiter. 
Memang berbaloi. Superb! Must Try!


Untuk 4 orang makan, kami order 4 nasi putih dan satu teko teh cina, termasuk menu-menu di atas, semuanya RM109.20. Sesuai untuk datang makan di restoran ni time dapat gaji.... kalau datang hari-hari memang bankrupt... hu hu hu... Restoran Haji Sharin Low ada lagi beberapa cawangan, ada di Putrajaya, Ampang dan Bangi... boleh google sahaja ok.

Komen keseluruhan memang sangat memuaskan hati kami sekeluarga. Service pun ok. Masa menunggu tidak begitu lama. Kalau nak pergi ramai-ramai eloklah buat tempahan dulu kerana seating agak terhad, pengunjung sentiasa ramai. Ho chiak!

Restoran Haji Sharin Low
Alamat: No. 7, Jalan Plumbum Q7/Q, Seksyen 7, Shah Alam. 
Tel: 017 285 1993 


Lagi review Restoran Haji Sharin Low di sini oleh blogger Leeza Dayasari.


Yummy!!!
( ˘▽˘)っ♨


51 comments:

  1. ish semua nampak sedap
    jauh la nak pergi huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti kalau restoran maju mesti dia bukak cawangan kat sana.. ho ho ho

      Delete
  2. Replies
    1. mmg sedap, rasanya lain dari yang lain (^_^)b

      Delete
  3. baca sotong goring telur masin tu macam nak google je resepinya.hehe

    semua sedap2..ok la tu harganya..macam2 dpt.jnji perut kenyang...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah try resepi tu nnt share kat blog ye.... heheheh

      Delete
  4. Nyum2 seDapnyer...butter prawn tu kemain mengiurkan telan ailio nengok......

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya sy prnh rasa butter prawn yg lg sedap dr restoran ni, tu yg lmbt jer abis...

      Delete
  5. sedapnya...camana rasa ikan kerapu goreng nyonya tu? nyonya kat sini nak makan gak. Dengan harga tu oklah kan time dapat gaji...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ni kan maklang, nak explain pasal rasa yg tak pandai ni, tahu ckp sedap atau x sedap jer, x de bakat jadi food reviewer

      Delete
  6. Wah like this ;)

    Kakni saya blom dpt tukar lagi ,cuma rumah je dh hampir siap , semoga berjaya dlm ptkran Kali ni ;)

    ReplyDelete
  7. wah semua makanan nampak sedap.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap tak tipu punya, semua A+, butter prawn jer A-

      Delete
  8. sedap2nyer...
    hehe.. isu kankung hangat sekarang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa tu belum timbul lagi cerita kangkung ni, kalau tidak tak lalu nak mkn... ho ho ho

      Delete
  9. dapat rasa kesedapannya tu walau tgk gambar je...

    ReplyDelete
  10. tgk pon da meleleh air liur... ;)

    ReplyDelete
  11. lieya tak penah try lagi kak....kat bangi ade satu ...lieya nak try ar lepas nie..yg pasti lieya akan order mane2 yg akak rekemen nieh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pilihh yang ada gambar thumb up di menu, confirm sedap...

      Delete
  12. Walau sekadar tengok gambar kakak dapat rasakan memang best tu Ni.
    Butter prawn tu ada yg tak suka ye? Kalau family kakak jadi pilihan no. one.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak yg lelaki tu tak minat udang. lg pun dah pernah try butter prawn yg lg sedap drpd ni... heee...

      Delete
  13. terliur tengok butter prawn tu..huhuhu..nak!!!

    ReplyDelete
  14. semua menu nampak sedap.
    hai sapa a yg tak suka udang tu...kalau saya pantang jumpa.
    sesekali makan besar tak apa kak ni ....hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak yg sulong tu tak minat udang, kalau sotong ok jer

      Delete
  15. semuanya nampak sedap dan menyelerakan... tapi tuler sekali2 gi makan bolehler... maalumler mahalkkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul betul betul... nak merasa kata orang... (^_^)b

      Delete
  16. Yummy...bleh larr try klu trun shah alam nnti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eeehhh kak nie dekat erk?bleh larr rietta ajak sekali nnti...hehehe...

      Delete
  17. Makanan semuanya nampak sedap kak..
    bila lah nak merasa makan kt sini ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami rajin mencuba chinese food sebab ada yang minat...sy lah tu (^_^)b

      Delete
    2. best jugak sbnrnya bila kita rajin mencuba makanan ni...
      salam jumaat kak:)

      Delete
  18. dah lama tak jengah sini..masuk je..dijamu dengan gambar makanan yg sodap2 tuuu..terus rasa lapaq pulak dibuatnya hehe..
    sotog goreng telur asin tu tak masin ke kakni ? nampak sedap je tu..:)

    ReplyDelete
  19. Tengahari belum makan..tengok gambo lapar.

    ReplyDelete
  20. terliur nengok nye kak.. dah la belum lunch nie... huhuuhu

    ReplyDelete
  21. boleh tahan harga Ikan kerapu goreng nyonya tu.. hahah

    ReplyDelete
  22. nampak menyelerakan.
    kena crik kat ampang la.pling dekat dgn saya.hihi
    thanks kak ni sharing :D

    ReplyDelete
  23. saya suka makan kt restoran hj sharin low ni..menu dia sedap2 :)

    ReplyDelete
  24. singgah jengguh akak..
    bila nak update kak?

    ReplyDelete
  25. Salam KakNI..kecur tgk menu2 yg diorder kat Restoran tu...sedap2 nampaknya!!

    ReplyDelete