Pages

Ads 468x60px

Terima kasih di atas sokongan (*^_^*)

Klik-klik Nuffnang Ads

Sunday, September 28, 2014

Sarapan mudah dan ringkas

Assalamualaikum.

Bila dah mula blogging ni timbul lah satu masalah besar.... iaitu.... TIADA IDEA MENULIS. Satu-satunya sebab yang membuatkan saya sering kecundang. Itu yang sekejap ada lama menghilang.

TIPS FACEBOOK
 
Rasanya kat sini ramai yang ada FB kan? Perasan tak kalau ada post yang menarik kita akan 'Like', kadang2 kita 'Share'. Kalau yang kita 'Like' tu, lepas suatu waktu dah tak boleh nak cari balik dah... hu hu hu... tapi kalau kita 'SHARE', post tu akan melekat kat wall kita.

Hahahah... apa nak kecoh kan, ramai dah tahu hal ni kan? Apa salah nya saya 'Share' lagi sekali di sini, tak rugi kan kan kan....

Tetapi kan, bila kita 'Share' kat wall kita pun, lepas suatu masa, jenuh jugak nak scroll down nak cari balik post tu.... sakit jiwaaaa.... dah berbulan-bulan punya post cari tapi x jumpa jugak...so, basically, 'share' dekat wall di FB pun tak berapa efektif.

Yang efektif apa?
Tentulah share dekat blog... Yay! 1 point for blog!

Ok, meh share sikit gambar yang saya dapat dari FB, ada yang tahu dan ada yang tak tahu siapa writer asal. Mohon share ya tuan gambar!!!

SIMPLE BREAKFAST RECIPES
*apahal bahasa omputih lak


Ni untuk anak2 kecik mesti suka kan... Potong sausage seperti dalam gambar kiri atas dan pin dengan lidi kecik, lepas tu masukkan telor mentah dan goreng. 

Roti telor ber-cheese

Roti telor gulung ber-cheese

Kek Nuttela


Selamat Mencuba Ya Bloggers
Bukan resepi saya tapi dari internet jua.....
Semoga Bermanfaat

(^_^)V Terima kasih

19 comments:

  1. Replies
    1. mudah jer tp InsyaAllah pasti memuaskan tekak... wahahahah

      Delete
  2. anak2 mmg suka benda2 yg comel dan kreatif mcm tu...sama jugak buah2an yg diukir...berebut nak makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya lah, betul tu, kwn2 sy kat office ni siap beli acuan untuk buat nasi bg ada bentuk binatang sbb nak bg anak suka mkn nasi... hu hu hu

      Delete
  3. Sedap ja tengok semua resepi tu..cara penyediaan yg kreatif tu lagi menambah selera nak makan... boleh di cuba nti kak..:)

    ReplyDelete
  4. Telur love tu anak dara kakak dah buat CikNi. Maklumlah budak perempuan kan suka juga menggodek resepi online. Yg mudah dia akan cubalah.. memang menarik kan..

    ReplyDelete
  5. klu rajin apa pun boleh..klu malas beli je kt kedai.hehe

    ReplyDelete
  6. yummy....mcm menarik pula utk dicuba...

    ReplyDelete
  7. menarik.simple kan
    psstt: thanks kak ni.ye saya diberi keizinan utk merasai nikmat mjadi umi akhirnya :g
    skrg bby saya dh 3 bulan..

    ReplyDelete
  8. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  9. Выбирай- vip проститутки xxx5

    Не отказывай себе в удовольствии оттрахать меня полностью! Человек, стремящийся возвыситься над всеми остальными людьми, не должен показывать, что он ничем от них не отличается.

    ReplyDelete
  10. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  11. Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top

    www.NOBARTV.top



    Nonton Bola Online Streaming Bola Live Yalla Shoot TV Malam Hari Ini Cara Nonton Bola Online Live Gratis. Nobar Streaming Bola Live Siaran Langsung Sepak Bola Yalla Shoot TV Kualitas HD

    #bola #streaming #live #yalla #shoot #liga #hari #yalla shoot #malam #malam hari #shoot tv #bola live #bola online #streaming bola #online #streaming bola live #yalla shoot tv #live

    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live
    www.Lihatbola.live



    Nonton Film Streaming Movie Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia Gratis Online Download - Layarkaca21 Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru

    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com
    www.Layarkaca21indo.com



    Nonton Film Streaming Movie INDOXXI Layarkaca21 Lk21 Dunia21 Bioskop Cinema 21 Box Office Subtitle Indonesia dan English Gratis Online Download - INDOXXI Box Office Cinema21 Bioskop Terlengkap Terbaru.

    Bioskopkeren, Nonton Movie 21, Dunia21, Lk21, Jurangan21, Nonton Film21, Indoxxi, Nonton streaming, Nonton Drakor

    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com
    www.Bioskopgaul.com



    Cerita Sex Saling Memuaskan Dengan Cara kami Sendiri

    cerita cerita hot, Cerita Hot, cerita kentot, cerita mesum nyata, cerita sekk, cerita ngesex, cerita sekk, cerita sekz, cerita sesk, cerita tante, cerpen hot, cerpen hot terbaru, kisah hot, kisah ngesex



    cerita cerita hot, Cerita Hot, cerita kentu, cerita mesum nyata, cerita ngesex, cerita sekk, cerita sekz, cerita sesk, cerita sx, cerita tante, ceritasek, cerpen hot, cerpen hot terbaru, kisah hot, kisah ngesex

    ReplyDelete