Pages

Ads 468x60px

Terima kasih di atas sokongan (*^_^*)

Klik-klik Nuffnang Ads

Tuesday, August 27, 2013

Riang ria raya

Assalamualaikum.

Sudah semestinya cerita berhari raya.

17 Syawal 1434

Sekolah anak buat jamuan raya. Untuk Hariz, dia minta saya masak macaroni cabonara alfredo. heheheh.... ni resepi suka hati saya, mula2 tumis daging cincang dengan butter bersama bawang besar dan bawang putih yang dirincik, lepas tu campurkan sos alfredo dengan cabonara sekaligus... campur lagi dengan peperoni dan akhir sekali baru masukkan macaroni.Sepatutnya langkah terakhir kena bakar (masuk oven) tapi oven pun x de kat rumah, so mkn mcm tu jer lah.

Untuk Sarah pula saya sediakan puding buah-buahan.

Sebelah petang saya beraya di rumah blogger Azian Elias (http://yan-yanjournal.blogspot.com/). Sedap nyer weh makanan yang dihidangkan... yammeh... rumah dia pun cantik bangat... hu hu hu.... berjumpa pula dengan blogger Kakcik (http://kakciknurseroja.blogspot.com), Ida (http://nyanyisunyi.blogspot.com) dan Acu (http://sephiasayang.blogspot.com/). First time saya jumpa bloggers ni. Mula2 tu tengok macam familiar sangat muka dia orang ni, mesti saya nampak kat blog seseorang. Lepas tu bila dengar nama 'Kakcik' disebut... maka sah lah ni mesti Kakcik Nur Seroja dan gambar2 yang lain pun mesti saya nampak di blog Kakcik.


Terima kasih Kak Yan!!!
Lupa pulak nak bergambar dengan ChefCiJu dan ChefKoya.



Salam perkenalan ya blogger Ida & Acu.



Pada masa yang sama ada lagi 2 orang blogger yang saya tak berapa kenal. Hmm... tunggu Kak Yan update blog dia lah, mesti dia mentioned siapa mike mike tu. Kakcik dah blog di sini. Acu pun dah blog di sini.


Gambar ini saya cilok dari blog Kakcik.
Sarah, my hubby and myself dan makanan yang heaven ♥♥♥






(^_^)V Terima kasih sudi menjengok blog saya

26 comments:

  1. Bila2 nanti kita jumpa lagi ya... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Kakcik, tak sangka sungguh nak jumpa kat sana kan?

      Delete
  2. Kita pun ada jugak... Sempat salam2 je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh... salam perkenalan ye. masa tu mmg saya tak kenal. kebetulan saya mmg dok follow blog kakcik. takpe, next round pasti ada peluang berjumpa lagi, InsyaAllah.

      Delete
  3. Bestnya kak..jumpa2 gini.
    Saya suka..tapi maluuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya saya pun tak tahu yang Kak Yan mmg panggil geng2 blog hari tu. Mmg x sangka betul dpt jumpa dia org nih.

      Delete
  4. bestnya dpt jumpa blogger2 .makan pun sedap tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mknn Kak Yan memang sedaplicious!!!

      Delete
  5. bestnya dpt jumpa blogger2 .makan pun sedap tu ...

    ReplyDelete
  6. Salam kakNi...bestnya jumpa rakan blogger...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam. Memang best lah Azatie (*^_^*)

      Delete
  7. Salam KakNi..Oh ya ker?Alhamdulilahhh,mak KakNI suka PEMANGGANG AJAIB tu.
    Okey nak mudah kita sembang ttg periuk2 tu...KakNI Pm atie kat sini jer ya.

    https://www.facebook.com/kak.yang.9

    Terima kasih

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Mmg meriah tp bkn kat rumah sy, rumah Kak Yan.

      Delete
  9. Rumah Yan mestilah makan sedap CikNi sebab ada dua chef yg pandai bab masak-memasak tu. Kalau kakak ada adik lelaki nak kakak pinang dia tu so boleh dapat makan sedap selalu hahaha...

    ReplyDelete
  10. seronoknye kak jumpe geng2 blogger...borak2 sambil makan2..

    ReplyDelete
  11. seronok dapat kenal dgn kak ni. bertambah kawan baru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul lah Darling Pya aka Acu, secara tiba2 dpt 3 org kwn baru

      Delete
  12. alhamdulilah...itu saje yg termampu dihidangkan..semoga ukhwah terus terjalin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yay, mmg suka sgt lah. Insya Allah ada rezeki kita ketemu lg ya.

      Delete
  13. Yummeh....bestnye jumpa tman blogger...rietta blom pernah jmpa sesiapa....

    ReplyDelete