Pages

Ads 468x60px

Terima kasih di atas sokongan (*^_^*)

Klik-klik Nuffnang Ads

Friday, June 20, 2008

Sibuk bersukan..............

Aku dah pesan pada diri aku sendiri... kalau lama tak update blog, tok sah dok boh alasan kenapa aku tak update.... dah tak dapat update tu sudah lah, tok sah dok bagi excuse... bukan nya kena potong gaji ke, potong elaun ke kalau tak update blog....

Aku ni asalnya bukan orang yang jenis main sport.... kiranya kaki bangku, kaki kerusi, kaki meja punya spesis la ni...

Tapi akhir-akhir ni ligat pulak bersukan... kisahnya tu sebab kat company aku ni ada pesta sukan.... dah berapa weekends dah aku dok sibuk turun 'padang', bukan sebab aku yang jadi player tapi sebab aku jadi AJK sukan....

Mula-mula tu memang aku tergezut gak lah... terus aku cakap dengan AJK utama yang aku takut tak dpt bg commitment tp dia org ckp tak pe, bkn nya byk keje nak buat pun... ala... setakat collect nama pemain, kalau x cukup pemain, cari la bg cukup...

Dah mmg perangai aku, bila x buat tu, x amik pot langsung tapi bila dah mula, aku akan buat dgn sungguh-sungguh... begitu lah jadi nya...

Tiap-tiap weekends at least ada 2 acara yang berlangsung... training pulak biasanya buat sebelah ptg, selps waktu pejabat... Aku sendiri ada la masuk main tenis... satu aje la pun... buat syarat kan... nanti masa performance appraisal at least ada la point sikit.....

Minggu ni tiap2 ptg turun berlatih main volley ball... ish teruk nya aku main... ini utk suka2 je.. dan utk stand-by in-case ada player yg x turn up masa hari perlawanan tu - boleh la aku tolong cover kan... bkn apa, umah aku x cukup player perempuan utk volley ball nih... aku sendiri kalau boleh x nak le main atas sbb2 yg x boleh disebutkan di sini... tp tengoklah mcm mana nanti ek....

Hari kemuncak sukan adalah esok (21/6). Esok ada acara marathon, volley ball, carom, dam, sepak takraw, congkak dan bola sepak. Penyampaian hadiah pun esok. Harap2 rumah kami menang! eh... poco-poco pun ada lar.....

Kelakar pun ada gak le.... sbb aku bkn spesis sport tp tiba2 je nak kena ligat, susah gak la... roomate pun mula la nak cemburu... aduihh... ye la kan, dia tu weekend je baru ada tp aku pulak weekend kena pegi tengok futsal lah, tengok bowling lah, tengok tenis lah.... mmg kelakar lah dibuat nyer....


8 comments:

  1. cikni,

    saya pun bukan kaki sukan dan tak minat nak tengok acara2 sukan..teruk betul!


    p/s: jawab chatter box kat sini ya?
    sekarang macam dah tak keen nak pindah..barang tak tau lah berapa lori - pikir2 balik kalau pindah ke rumah sewa sure nanti kena pindah lagi..adoiiii letih laaaa..may be stay put dulu kot..tengoklah kalau keadaannya mendesak sangat, pindah jugaklah tapi rasa berat sangat ni..tunggu ada rezeki beli rumah la kot :)

    ReplyDelete
  2. neeza memang tak minat sukan.. tapi kalau telematch macam lari dalam guni, bawak air dalam sudu hahaha!!! yang tu, suka laaa... yang game macam netball ke, volleyball ke.. tak minat laaaa...

    ReplyDelete
  3. heh heh

    sekarang ni akak bukan main ektip. bersukan ler.. ape ler.. :)

    selamat semuanya ek :)

    ReplyDelete
  4. Onde
    Mungkin belum masanya lagi kot... kalau ada rezeki, InsyaAllah akan 'terserempak' dgn rumah yg berkenan di hati.....





    Mama Ranggi
    Yeay... dah abih dah.....





    Neeza
    Saya ni kalau setakat main suka2 tu minat la tenis, bowling dan volley ball tp kalau nak masuk lawan... oh.. no no no...





    Wan
    Sementara larat kan.... sementara boleh....

    ReplyDelete
  5. oklah tu... bersukan untuk kesejahteraan dan kesihatan :) wah main tenis tu... dah lama tak pegang racket tenis ke badminton ke apa ke... malassssssssssss!!! ke ke ke

    ReplyDelete
  6. Alinlai
    Seronok tau main tenis, dgn syarat partner kita tu cover kita, kalau tak - jenuh berlari....



    Luna
    Apa yg kelakar? Tarian nya ke? Azwan Ali nya ke? heheheh

    ReplyDelete