Pages

Ads 468x60px

Terima kasih di atas sokongan (*^_^*)

Klik-klik Nuffnang Ads

Wednesday, October 24, 2012

Jualan Gudang Barang Sukan dan Makan Seafood



Sabtu lepas kami sekeluarga nak pergi shopping barang sukan di jualan gudang di Harbour Place,  Klang. Tapi rupa2 nya dah tersalah tengok tarikh, sales hanya bermula pada 25hb. Oktober... cheh... Alang2 dah sampai kami pun masuk lah ke dalam shopping complex tu. Masuk jer terus nampak Daiso. Apa lagi, mesti lah nak masuk tengok macam mana rupa kedai Daiso ni… Ni first time lah aku masuk Daiso (status=jakun). Best tau masuk kedai ni, macam-macam ada. Mostly cute-mute punya barang (dah tau dah barang jepun mesti cute –mute kan? Macam org nyer jugak). Semua benda dalam kedai Daiso ni berharga RM5. So, saya pun dah menyambar 5 barang yang cute-mute dari kedai ini. Gambar? Oh sorry lah, tak yah lah letak gambar… hmm… bukan special pun barang yang dibeli, cuma kebetulan dah jumpa kat sini, terus jer beli… heheheh… 

Dari kedai Daiso, kami pergi pulak ke satu tempat makan ikan bakar yang femes di area port klang ni…. Hmm… tapi malas nak sebut nama kedai tu di sini sebab bila baca review pasal tempat tu, semua nya mesti bagi fabulous, fantastic dan bombastic nyer review pasal makanan kat situ. Sebenarnya saya rasa terkilan sebab ikan dan sotong yang kami order memang sedap sebab fresh, tapi tu kalau rasa seafood tu lah. Masalahnya kuah atau masakan seafood tu yang tak berapa menjadi. Ikan masak tiga rasa tu cuma ada satu rasa jer, nasib baik lah ikan tu manis dan segar, so boleh lah makan. Sotong goreng tepung pulak jadi macam sotong cucur tepung yang cucur nya tanggal. Sotong yang segar dan manis tu mungkin digoreng terlebih masa, dah jadi liat. Kami suka sotong goreng tepung, so kami amik sotong tu banyak-banyak. Memang stress nak habis kan sedulang sotong goreng tepung liat! Sambal air asam dan sambal cili yang datang dengan lauk2 tu tak sedap pun… hmm… ke aku sorang jer yang kata tak sedap… adoi… moral of the story? kalau sedap di tekak orang belum tentu sedap di tekak kita... ho ho ho....

eh eh eh... hari ni patut wordless wednesday kan... gambar makan kat seafood pun takde, so layan gambar lain boleh kot...



  Ni semua hasil kerja tangan my son, Hariz





boat and seashore








14 comments:

  1. wah best nyer dapat makan2.. blom sampai sana lagi..selalu g jusco n gm je kakni :)

    ReplyDelete
  2. Betul - sedap di tekak orang, tak semestinya sedap di tekak kita. :)

    ReplyDelete
  3. x pe sekali kena dah tau rasanya..len kali g tempat len plk :D

    ReplyDelete
  4. So esok kena pergi lagilah CikNi ye sebab esok baru offernya..
    Makan kalau dah order sedap tak sedap kena makan juga nak buat macam mana cuma lain kali tak masuk lagilah kan..

    ReplyDelete
  5. Skrg saya serik order sotong goreng tpg..kat mana2 asik dpt jemput2 sotong tu jugak. Kalo teringin saya goreng sndiri guna tepung segera utk mknn laut.

    *saya pun ada pglmn tak best mkn kat seafood port klang. view mlm je yg menarik..mknn out.

    ReplyDelete
  6. betul tu kak ni....sedap ditekak org, belum tentu sedap di tekakkite....so kene laa hati2 kan kak....

    pandai anak akak amik gambar...cantik2 gambarnyer....

    ReplyDelete
  7. masa kerja dulu, suka sangat pergi jualan gudang.. cuci2 mata ;)

    ReplyDelete
  8. okay giveme5 cepat kakNi na pun suka SOTONG!!!! hehehhe
    kakNi daiso tu mcm nak terjah jugak kesana tq for the info
    ADN ^^SELAMAT HARI RAYA^^

    **cantik pix2 yang ank kakNi ambek capture tu ;)

    ReplyDelete
  9. lawa gambar anak kak captured! so talented :)

    ReplyDelete
  10. kadang2 propa yg lebih, kakni. Kita ni beria ingat sedap sgt...

    ReplyDelete
  11. selamat petang kak ni;D
    ciksu singgah melawat ;D

    ReplyDelete