Pages

Ads 468x60px

Terima kasih di atas sokongan (*^_^*)

Klik-klik Nuffnang Ads

Friday, October 12, 2012

Cuti = jalan-jalan, tunggu-tunggu, makan-makan (Bahagian 1)



Semalam, pagi2 bila my hubby called, Sarah yang jawab. Dia tanya sarah kenapa tak pergi sekolah, sarah jawab "saja", my hubby pun macam "Ha?!"

Lepas tu my hubby cakap dgn sy pulak. Dia tanya "tak keje ke? nape?", saya jawab "saja", my hubby pun "Ha?!!!"

Sarah nak monteng hari ni sbb kat sekolah tak de aktiviti, dah lepas upsr kan... selalu nya sy mmg tak bagi dia ponteng tapi sebab hari ni saya pun dah apply cuti, atas sebab-sebab 'saja', maka saya terfikir yg dia boleh lah jadi peneman saya hari ini. Sarah dah dapat green light untuk monteng tu sangat lah happy sebab ingat dia boleh layan cerita korea, rupa2 nya kena ikut mak dia ke sana ke mari... LOL....

Ok, itu part jalan-jalan.

So, antara aktiviti di hari cuti yang 'saja' ini ialah pergi nom nom nom... apa lagi makan lah!

Sebelum kami pergi makan, kami dah pergi dua bank. Bank yang mula2 tu system down, so saya fikir nak try tak bank kat cawangan lain... hmmm... bila tanya pada pak guard, dia kata cawangan lain pun sama gak... lepas tu dia bagi pulak personal card dia, sambil suggest saya deal dgn company dia sendiri... ha? seriously? tak pe lah, terima kasih.

Syukur alhamdulillah, urusan di bank cawangan yang lagi satu berjalan lancar, cuma yang tak best nyer bila sign dokumen, tangan macam menggigil sikit... saya lapar! Selesai sahaja urusan 'tunggu-tunggu' di bank ni, kami pun bergegas nak cari tempat makan. Saya nak cari tempat makan yang dekat dengan satu bank lagi yang saya nak pergi dan dekat dengan celcom, so kami pun menghala ke seksyen 13 shah alam. On the way nak ke sana, kami nampak satu billboard restoran ni. Lepas dapat parking (selepas pusing 2-3 round, sampai kaki sakit tekan gear clutch) kami terus masuk restoran tu... hahahah....




Alamat: 116, Blok 3, Laman Seri Business Park,
Seksyen 13, Shah Alam



Our brunch!!!




Close-up sikit.... my mocha




My egg mayo sandwich.
Kenyang giler, ni patut boleh mkn utk 2 org




Sarah's spaghetti meat ball




Red velvet cake!
Sorry, pavlova tak de stok, kalau tidak mesti kami dah order




Sarah's hot chocolate
Dia kata "sayang nak minum"
Jangan kau sayang2 ler, ibu dah bayar pun




Tunggu dulu! Ibu nak ambik gambar.....
Sarah dah tak sabar kot nak ngap, muka pun syahdu jer...




Walau pun saya order makanan lain,
tapi dalam hati saya teringin nak makan yang lain.....
Meh kita layan apa lagi menu yang ada di sini.







Restaurant ni cozy jugak. Masa ni orang tak ramai, office hours lah...





So, itu lah part 'makan-makan' kami. 
Ada lagi story jalan-jalan dan tunggu-tunggu, next entry ok!










Dah cerita pasal makan2, mestilah kena bgtau sedap ke tidak ye.....
Both of us love the drinks!!! Superb!!!
Food? Boleh lah. Since saya dah lapar sangat, ngap jer sampai abis....

27 comments:

  1. wah memang unik siap leh buat ayat ;) memang isi masa yg terabaik dgn anak dara kan kakni ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya memang kagum betul, camne lah dia buat ayat tu...

      Delete
  2. Bestnya CikNi pandai pilih masa paling santai masa org bekerja. Best juga Sara dapat ikut, kalau sekolah pun masa ini budak tahun 6 semua main aje kan (dam ularlah, main scarbble dsb) ikut mama best. Air minum pun ada love bagai... CikNi punya pun cantik ada lukisan sayang nak minum hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuti saya banyak lagi kak... tu yang pelan2 cuti... heheheh

      Delete
  3. Ok...saya gila kopi so ini kedai sudah wajib dipergi sekarang. Aiisshh!!!

    ReplyDelete
  4. masa org bekerja awak g jenjalan, makan2..great timing..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ieja, sekali sekala kan, nak break...

      Delete
  5. Anak makchaq pun bila habis periksa ponteng juga.. Dah tak de aktiviti kat sekolah, kadang2 budak2 ni main sampai gaduh2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sayang tak pegi sekolah makchaq coz tahun depan dah sekolah lain dah (form 1)

      Delete
  6. memang sayang nak telan... sbb cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mulan, saya ngap jer terus... hi hi hi...

      Delete
  7. mmg kalau sy x jd nk makan or minum..TAK SAMPAI HATI hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jna marcello, saya sampai hati tau sebab duit dah keluar... hahahah

      Delete
  8. cantiknye dekor mocca tu...mmg syg nk minum...^^

    ReplyDelete
  9. ehem bestnya makan2 dgn `cute little gurl` KN tu..terliur tgk pic makanan
    yg sedap2 tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena pulak perut tengah lapar sangat masa tu! hu hu hu

      Delete
  10. alaaaa...terus perut ni berbunyi2..heheh

    ReplyDelete
  11. akak ni pantang tengok foto bab makanan ni...aduhhh...seksa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya sendiri tengok pun teringin lagi tau... hahahah

      Delete
  12. eee...kak......eeee....eeee....

    (akak ble agak tak eeeeeeeeeeeeeeeeeee tu utk apa..?)

    haha..

    nmpk sdp2 la makanan nya..!

    harap harap satu hari dyh sampai la kat situ.. hiks..

    (suami dyh yg bz lately nih buat kitorang dah lama tak dpt keluar mkn cam gini...) hehe..

    -cam tak syukur pulak bunyi dayah nih kan-

    (dayah syukur sangat ngan apa yg ada tapi sbg manusia biasa dayah mesti la rasa kan...rasa teringin nak..rasa itu rasa ini..haha..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah kalau ada rezeki tu sampai lah nanti, masa tu jgn lupa kat saya tau... hahahah

      Delete
  13. ya Allah bestnya.jeles kuasa 10

    ReplyDelete