Pages

Ads 468x60px

Terima kasih di atas sokongan (*^_^*)

Klik-klik Nuffnang Ads

Monday, September 17, 2012

Saya ingin kuruskan badan

Assalamualaikum.

Kalau ada orang tegur kata kita ni dah nampak kurus sikit, apakah tindakan seterusnya:

a) seronok alang kepalang, maintain apa jua kaedah menguruskan badan yang sedang dilaksanakan

b) seronok alang kepalang jugak tapi amalkan diet yang lebih strict atau menambah lagi aktiviti bersukan, supaya lagi cepat kurus

c) seronok alang kepalang macam tak hengat dunia, beri diri sendiri 'break time' untuk enjoy makan-makan sakan




Jawapan saya ialah:









(c)






Patutlah saya tak kurus-kurus ya adoi nyer pun.....



15 comments:

  1. hahaha...

    Saya pon pilih c.

    Tu pasal saya annouce 10 tahun lepas nak diet.... tak pernah berjaya pun... masih ditakuk yg sama. sebab bila slim sket, rasa kembang je. jd, saya epi... then makan ler. ekekeke

    ReplyDelete
  2. Hahaha... macam-macam tau akak ni :)

    Kalau kita, rasanya pilih C jugak tapi dalam keadaan beringat-ingat sebab kalau over takut baju tak muat pulak.

    ReplyDelete
  3. semua org nak kurus supaya nampak cantik dan vouge. saya pun nak kurus juga.tapi alahai....

    ReplyDelete
  4. Makchaq pun sama... Tapi la ni dah tak kisah sangat.. Gemuk pun tak pa... Tapi perut ada sikit ke depan... Tu jadi masalah..he he

    ReplyDelete
  5. saya ni alhamdulillah...menten...mungkin sebab belum kawen lg kot...tp riso jgk, nafsu makan x menentu

    ReplyDelete
  6. CikNi..

    Nak kuruskan badan sangat susah.. Tapi nak naikkan kg.. Mak aiii.. Macam di Pam-Pam .. Laju je.. Haha
    Saya nak turunkan lagi 2kg dah dekat 7 bulan. X turun2 yang 2kg tu.. Huh!!

    ReplyDelete
  7. AKAK, lieyapun rase2nye mcm akak gak huhuhu...pantang org puji sikit, mule laa bagi mase break hohoho.....

    ReplyDelete
  8. serupa lah kita.. neeza sekarang kira makan apa suka. Sebab nanti satu masa nak makan pun tak lalu...

    ReplyDelete
  9. biar tak kurus pun janji sihat.. :)

    ReplyDelete
  10. hee..makan je...kalau kurus tp tak sihat tak guna gak..

    ReplyDelete
  11. terbaiklah post ni... saya suka membacanya dan ia berguna kepada si pembaca..teruskan usaha anda ^.^

    Kuruskan Badan Sambil Makan McD

    ReplyDelete