Pages

Ads 468x60px

Terima kasih di atas sokongan (*^_^*)

Klik-klik Nuffnang Ads

Saturday, December 13, 2008

Update yg frust...

Ok. Ok. Update. Update.

Thanks for all the nice comments for my previous entry.

Sorry, lupa nak ambik gambar masa raya haji hari tu... :-(
Camera mmg bawak ke mana-mana tapi jarang teringat nak ambik gambar.
Boring betul lar...

Sejak terputus hubungan sosial dengan dunia luar... huh? apa tuh?
Apa lagi... kat opis aku sekrg ni dah x leh access pape dah...
Blog, facebook, YM, meebo... dan apa jua lah... dah x leh masuk tau...
Kira dah lost ler...
Camne nak update... huh?

Terkilan nih...
Apa tidak nyer...
Masa kita org blk kpg beraya haji baru2 ni, langsung tak dpt jumpa Angah...
Sedih tau... udah ler dia tu balik setahun sekali je ke kpg.... (aku pun...)
...pasni dia dah nak balik Miri dah...
Siapa lagi kalau bkn adik aku yg dok ngajar kat miri tu ler...
Maknanya tahun dpn lah pulak baru jumper dia...
Sedih nyer...

Last year, kami raya haji kat paerok.
Raya ke-2 aku naik bas balik kangag, bercuti pjg dgn anak2 (hubby kena tinggal, dia keje)...
Tahun ni, dek kerna silap perancangan, cuti tinggai ciput tek jer...
Tak dapet ler nak buat mcm tahun lps...

Maknanya tahun ni x dpt lar anak2 aku jumpa sepupu2 dia org...
Tak dpt lar lari2 keliling kpg... mcm ni ha...

video
*Ni video tahun lepas da*

Mmg x de rezeki nak jumpa adik ler tu...
Dia pun bkn senang nak dtg ke umah aku sbb anak2 dia kecik lg...
Dah tu yg plg kecik tu baru jer 3 bln (yg lahir bln posa tu)...

Of course, plg frust sekali sbb x de gambar tu lar... eeee... nyampah tul...
Tahun ni siap pergi tapak korban lg tau... camera je tersimpan dlm handbag... huh!

Ni numpang gambar dari blog adik... :-(
*Mintak mahap byk, tak mintak izin pun*


Anak Angah yg sulong, Batrisyiya.


Adik Batrisyiya, Damiya.


Adik dia org, Firzanah.

4 comments:

  1. sedihnya.. neeza pun sedih beraya tanpa suami.. nasib baik kat saudi. kalau kat malaysia, memang berendam air mata. Kat saudi ni suasana raya tak terasa sangat sebab tak dengan sangat orang bertakbir mendayu-dayu macam kat malaysia. Pas tu, yang berayanya kami kami yang melayu ni je. rumah2 lain cam senyap aje. Entah apa buat dalam rumah tak tahu laaa.. ;)

    Anak2 angah semua perempuan ya.. yang ke4 lelaki pulak kot. Insyaallah...

    ReplyDelete
  2. tumpang lalu cikni..

    neeza, mmg org melayu ni banyak adat yang dijadikan macam kemestian..tapi ada bagusnya kita bertakbir cenggitu..kalau takde, mungkin raya tu kita lepas lalu aje..takde speselnya..sama la jugak macam membaca Yasin malam Jumaat..org Arab dulu pernah tanya, apsal surah Yasin aje..apasal tak baca surah lain..and kenapa malam Jumaat jer..something like that..tapi bila fikir balik, kalau tak diterapkan surah Yasin tu, mungkin takde surah2 panjang yang kita hafal..melainkan surah2 yg kita baca masa solat..

    wallahualam

    ReplyDelete
  3. Neeza & Atiza,

    Agak nya deme tu takbir sendiri-sendiri kat rumah kot...

    ReplyDelete
  4. diizinkan... sorry k.yani, tahun ni memang kalut semacam ja.. lg pun ada byk hal kat jitra...

    ReplyDelete