Pages

Ads 468x60px

Terima kasih di atas sokongan (*^_^*)

Klik-klik Nuffnang Ads

Saturday, February 2, 2008

Dah masuk february....


Dah masuk bulan February dah kan? Kan dah cakap dah, cepatnya masa berlalu...

Semalam petang, babysitter beritahu yang Adik dah habis muqaddam. Alhamdulillah.

Pada masa yang sama aku tertanya-tanya jugak, biasanya kalau habis muqaddam dan nak naik Al Quran, apa yang patut dibuat ya? Rasa-rasanya kalau kat kampung dulu ada la buat makan-makan tapi kalau dekat town ni tak tau la...

BTW, lepas ni nak gi beli Quran baru nak bagi kat Adik.

Hari ni hari Sabtu.

Pada sesetengah orang may be hari ni hari untuk berehat, gi jalan-jalan ke, shopping ke...

tapi hari ni chek penatttt.... maklumlah tak dak maid, pagi2 lagi kena masukkan baju dalam mesin untuk dibasuh. Dekat 6-7 round jugaklah kena basuh baju. Bukan main banyak lagi. Sampai habis dah hanger2 semua digunakan, nak gantung baju pun dah tak ada space dah... kena stop lah basuh baju. Sambil-sambil tu cuci bilah kipas yang dah berabuk tebal dekat seinci dah tu. Lepas tu bersihkan sawang. Aduhai, lenguh tangan chek... ni yang rehat kan minda dengan update blog...

Weekend korang macam mana pulak?

7 comments:

  1. sama lah kita. maidless with small children. until budak2 ni can do things themselves, kenalah kita selesaikan keperluan diorang kan. alhamdulillah si Kakak dah menunjukkan tanda2 nak menolong. walaupun kdg2 tu lagi lama nak sudahkan keje...

    ReplyDelete
  2. cepatnya dah habis muqaddam. alhamdulillah.. neeza ni penat gak ahni.. lagi takde rest. 24/7 kat rumah. tapi takpelah kan, tak kerja. so, boleh atur2 masa buat kerja rumah.. sabar lah ye. ada keberkatan tu. insyaallah...

    ReplyDelete
  3. Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

    ReplyDelete
  4. Sapu sawang kat kipas sambil-sambil sapu sawang kat blog. OK apa...kalau boring, buat renovation rumah (blog template I mean)

    ReplyDelete
  5. uurrggh bab2 keje rumah ni yg paling tak tahan ialah gosok baju, yg lain tu ok je. used to it & happy to do it.. sbbnya tadak tmpat nak diterjah kat sini..

    mai la sini..

    ReplyDelete
  6. bestnya hang banyak masa nak update blog..blog aku bukan takat bersawang lagi..hantu pun takut nak mai :)

    ReplyDelete
  7. Ummi
    Ala... saya setakat ni tak biasa lagi nak suruh budak2 tolong, sebab masa dia org tolong saya lagi susah... heheheh... tapi kalau tak ajar dari sekarang, sampai bila dia org nak belajar, kan?



    Neeza Shahril
    Setakat yang termampu tu, kita buat ajelah.




    Ordinary Superhero
    Buat masa ni tak nak buat lagi renovation rumah sebab masa suka template ini... OS pun cuci sawang jugak kan...




    Mulan
    Kalau kita tak buat, siapa lagi kan? Dah bersepah-sepah tu pening jugak kepala nengok....




    Atiza
    Busy betul awak sekarang, bila nak date entah.....

    ReplyDelete