Pages

Ads 468x60px

Terima kasih di atas sokongan (*^_^*)

Klik-klik Nuffnang Ads

Tuesday, September 19, 2006

Petang tadi aku balik kerja sharp pukul 5 petang. Member aku cakap lawan tokeh. Apa tidak nya minda aku penat. Apa tidaknya dah berapa hari kerja balik lewat. Last friday left the office at 7.15 pm and last night left the office at 7.30 pm. Dah le balik lewat, kena pergi ambik anan2 dulu kat rumah babysitter, lepas tu pergi beli dinner dan lepas tu baru boleh balik rumah. Kat rumah pulak lagi banyak benda nak settle. Macam yang aku cerita kat entry sebelum ni, during weekend pun aku kena settlekan semua amendment ke atas powerpoint presentation yang sebanyak 140 slides tu.

Pagi tadi pun sebelum keluar dari office dengan bosses, kelam kabut jugaklah dok settlekan printing, xeroxing, binding, editing etc. Alhamdulillah company aku dah selesai buat presentation. Hopefully kami akan berjaya ke 'next step'. Ini baru first step, banyak lagi steps yang kena kami lalui sebelum dapat tahu menang ke kalah.

Lama jugaklah kami present. Masa yg diperuntukkan tu 2 jam tapi kami present 2 jam 40 minit, bukan apa banyak soal jawab dari panel. Yang present tu memanglah bukan aku. Big boss lah. Aku jadi tukang picit laptop tu hah. Sebenarnya peranan aku penting tau, kalau aku salah tekan button (for powerpoint slides presentation) tu kan mesti Big Boss aku jadi gelabah sebab tengok slide tu tak seperti yang sepatutnya. Tu la korang, jangan under estimated orang yang kerja tukang picit-picit ni tau...

Lepas tu dapat makan lunch yang sedap2, tak sangka pulak organiser ada budjet untuk belanja participating companies makan lunch. Luch buffet kat hotel kan mahal.. I guess Ministry bagi budget lebih kot. Good for us, dapat makan free. Boss cakap "ni upah untuk kerja keras".... heheheh makan jangan tak makan, makan free........

Tak tahulah sapa yang start benda ni tapi korang baca ajelah ek. Merepek aje lah!


Ten Top Trivia Tips about Ahni!

  1. 68 percent of all UFO sightings are by ahni.
  2. The Church of Scientology was founded in 1953, at Washington D.C., by ahni.
  3. Ahni, from the movie of the same name, had green blood.
  4. By tradition, a girl standing under ahni cannot refuse to be kissed by anyone who claims the privilege.
  5. Ahni has three eyelids.
  6. Antarctica is the only continent without ahni.
  7. Ahni once lost a Dolly Parton lookalike contest!
  8. The average duration of sexual intercourse for ahni is two minutes!
  9. Ahni never said 'Play it again, Sam'!
  10. Ahni was declared extinct in 1902.
I am interested in - do tell me about

4 comments:

  1. semoga hasil titik peluh, company you boleh menang.

    ReplyDelete
  2. Saudagar mimpi;
    Thanks.
    Saya hari2 nampak UFO, heheheh

    Jubeiz;
    InsyaAllah kalau ada rezeki.

    ReplyDelete